5 macho hälsotips

De flesta män är i allmänhet sämre på att fokusera på hälsa än kvinnor är. Vi går mindre ofta till doktorn, lever mer ohälsosamt och tar större risker. Vi lever till och med kortare än vad kvinnor gör.

Det finns många saker som hotar en mans hälsa, från fetma till prostataproblem: Så är det verkligen feminint att ta hand om sin hälsa och livsstil?

Nej, här är 5 tips som kommer att göra dig till en bättre och hälsosammare man. Äkta män tar nämligen vara på sig själv. 

1. BesÖk LÄKAREN en gÅng OM året

Män går till läkarmottagningen MYCKET mindre än vad kvinnor gör, faktiskt så många som 9 av 10 män säger att de inte kommer att störa sin läkare om de inte har ett allvarligt problem. Vissa tror att detta beror på djupa könsroller och att män fostras för att inte ta hand om sin egen hälsa. Men det betyder också att män upptäcker allvarliga sjukdomar för sent, eller inte alls. Så ta tag i att gå på den årliga hälsokontrollen. Läkaren är till för att användas.

2. ÄT SOM EN kvinna

Biff, fett och salt är gott och manligt – men riktigt smarta män äter ganska nyttigt, och större mängder av vad många ser som ”kvinnomat”; 

  • Fullkornsprodukter som brunt ris och fullkornsbröd
  • Fiberrik mat som bönor
  • Färsk frukt och grönsaker
  • Magert kött som kyckling och mager köttfärs
  • Fet fisk som lax

Om du gör dessa kostförändringar blir det mycket lättare att ändra nästa punkt: 

3. Nej, vad tjock du har blivit

Har du någonsin mätt din midja? Om du mäter över 1 meter runt midjan har du en mycket större chans att få hjärtsjukdomar, diabetes eller gallproblem. Och du kanske inte känner dig så fet med en sådan midja heller? För de flesta män smyger kilona upp sig med åldern – så skär ner på några kalorier varje dag och hitta ett träningsprogram du tycker om.

4. BLI INTE SÅ FÖRBANNAD

Alla känner en grinig gubbe. Men blir du irriterad snabbt? Kan du explodera för de minsta sakerna? Då kan du faktiskt vara deprimerad. Män är traditionellt dåliga på att prata om känslor, och kort stubin är ett symptom på klinisk depression. Det första och allra bästa du kan göra är att prata med någon. Det är inte farligt att visa lite svaghet. Det gör dig faktiskt till en bättre man.

5. TA HAND OM prostataN!

Prostatan är ett av de viktigaste organen för en mans hälsa och har ett antal funktioner i kroppen. Det är därför det är så viktigt att alla män tar hand om det: Se till att du har en kost som innehåller lykopen, zink och selen. Dessa är näringsämnen som prostatan behöver för att hålla sig frisk. Lykopen finns till exempel i tomater.

Du kan också ta ett kosttillskott som ProstaCare som innehåller bland annat 6 mg lykopen, som bidrar till att reducera oxidativ skada på prostataceller och vävnad i tillägg till att hålla DNA-et intakt i prostatavävnaden. Du hittar även zink och selen i produkten. Zink bidrar till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, samt normal kognitiv funktion. Selen bidrar till normal spermatogenes och till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

PrOvA ProstaCare i 60 dagAr, oCH se VAD det gÖr med DIN prostatahÄLSA: BestÄll nU MED halvA prisET!

Prostacare form #1

Prova ProstaCare i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

5-7 dagAr

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagAr

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagAr

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i
60 dagar till halva priset.

5-7 dagAr

Snabb leverans. Fri frakt.
Diskret försändelse.

30 dagAr

Ge besked inom 30 dagar
om du inte önskar få en
ny leverans.

60 dagAr

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:-
per månad (totalt 796:-).