Så förebygger du problem med prostatan

Många länder i södra och centrala Europa använder naturläkemedel för prostataproblem. Flera experter anser därför att användningen av sådana naturläkemedel bör bli vanligare i Norden.

Prostatan (blåshalskörteln) är en körtel som är lika stor som en valnöt som ligger på urinblåsans undersida och omsluter urinröret. När män blir äldre växer körteln och det kan bli svårare att kissa. Hos män mellan 50 och 60 år, har cirka 25% symtom på prostataproblem – och hos män över 60 har så många som 50% dessa symtom.

Naturläkemedel mot prostataproblem används ofta utomlands

Det finns många sätt att förhindra prostataproblem. Så mycket som 70% av de behandlingar som föreskrivs av läkare i Central- och Centraleuropa är naturläkemedel.

Men i Norden är denna siffra fortfarande låg (5% 2016).

Mycket av kosten i södra och centrala Europa består naturligtvis av råvaror som är rika på de aktiva ingredienserna som prostatan behöver för att hålla sig frisk. Bulgarien, Turkiet och Ukraina är till exempel länder där män traditionellt äter mycket pumpafrön och där förekomsten av prostataproblem också är lägre än i övriga Europa.

*Tomat kan också vara effektivt för att hålla prostatan frisk. De innehåller mycket lykopen, vilket kan hjälpa till att upprätthålla en hälsosam prostata.

Det handlar om livsstilen

Flera livsstilsfaktorer spelar en viktig roll i utvecklingen av prostataproblem:

Undvik kolesterolrika livsmedel och animaliska fetter, och ät hellre grönsaker och livsmedel som är rika på sojaprotein. Regelbunden träning är bra för flera funktioner i kroppen – även för prostatan! Drick mycket vatten, helst 1-2 liter dagligen. Dagligt tillskott av lykopen hjälper bland annat till att upprätthålla en normal prostata.

Det finns mycket du kan göra för att upprätthålla normal funktion i din prostata under hela ditt liv. ProstaCare ger kroppen 6 av naturens mest effektiva aktiva ingredienser som selen, zink och lykopen. Beställ din första leverans av ProstaCare i formuläret nedan och ta vara på din hälsa.

*Lykopen hjälper till att upprätthålla en hälsosam prostata. Effekt uppnås med dagligt intag av 6-8 mg
Prostacare innehåller 6 mg Lykopen.
*Zink spelar stor roll i celldelningsprocessen.
*Selen bidrar till normal spermatogenes.