Vattenkastning: Har du problem med att tömma blåsan?

Problem som frekvent vattenkastning är ett typiskt tecken på att du kan ha en godartad förstoring av prostatan.

Hur många gånger om dagen kissar du?

Hade vi frågat dig ansikte mot ansikte, skulle vi förmodligen blivit mött med en skeptisk blick, och ett obetydligt svar om att det ”inte är vår business”.

Medans kvinnor är bättre på att uppmärksamma och att prata om problemen de stöter på när de kommer in i klimaktieriet, jämfört med oss män som kan vara mer reserverade och tillbakadragna. Det kanske inte är intressant för någon annan att veta om man har haft svagare stråle det sista, eller om man har svårigheter med att komma igång med urineringen trots att man känner att man behöver kissa hela tiden?

Denna motviljan för att prata om dessa typiska övergångsplågorna, som kommer att påverka nästan alla män någon gång efter 50-årsålder, är en av huvudorsakerna till att vi ofta pratar om kvinnors övergångsålder, och beskriver mäns övergångsplågor för en medelålderskris.

Frekvent vattenkastning

Från 30-årsåldern börjar prostatan att växa för de flesta män, hos några män växer prostatan snabbare än hos andra. Man vet inte exakt vad detta grundar sig i, men gener, hormoner och ålder tros ha en viktig roll.

Denna tillväxten leder till ett tillstånd som kallas prostatahyperplasi, eller godartad förstorad prostata – ett tillstånd som är mycket vanligt, och är sällan farligt, men som fortfarande kan orsaka ett antal sjukdomar.

Svag stråle när du kissar är ett av de vanligaste tecken på att du kan ha en förstorad prostata.

Typiska tecken på godartad förstorad prostata är:

  • Frekvent vattenkastning
  • Det känns som att blåsan inte är helt tömd när du kissat klart
  • Svårigheter med att börja kissa
  • Du behöver trycka på för att tömma urinblåsan helt
  • När du kissar på är urinstrålen svagare
  • Urinläckage, och att det läcker urin samtidigt som du känner dig kissnödig
  • Du behöver kissa oftare under dagen
  • Strålen avbryts en eller flera gånger när du kissar
  • Du behöver gå upp och kissa på natten
  • Smärtor och sveda vid urinering

I 50-årsåldern upplever en av fyra att ha ett eller flera av dessa symtomen, och i 70-årsåldern påverkas så många som 80 procent av oss av en förstorad prostata.

Ha fokus på prostatahälsan tidigt

Även om vi inte gillar att prata om det, så är en förstorad prostata något som alla vuxna män bör fokusera på och därmed förebygga – i grund och botten bör prioriteras redan innan du fyller 40.

Det allra viktigaste du kan göra är att gå till din läkare och be om en invändig rektal undersökning av prostatan, för att veta vad för slags tillstånd din prostata är i.

Detta är en undersökning som många män lätt bortprioriterar, men de flesta av oss är nog eniga om att det kan vara värt några obekväma minuter hos läkaren för att få reda på om sin prostatan är sund och frisk.

Kosttillskott för män

ProstaCare innehåller flera näringsämnen som är viktigt för din prostata. Bland annat 6 mg lykopen, som bidrar till att reducera oxidativ skada på prostataceller och vävnad i tillägg till att hålla DNA-et intakt i prostatavävnaden. Du hittar även granatäppleextrakt, pumpafröextrakt, brännässelextrakt och selen.

För att inte glömma zink, som bland annat bidrar till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, samt normal kognitiv funktion. ProstaCare är en solid källa för alla dessa aktiva ingredienser.

Prostacare form #1

Prova ProstaCare i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

5-7 dagAr

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagAr

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagAr

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i
60 dagar till halva priset.

5-7 dagAr

Snabb leverans. Fri frakt.
Diskret försändelse.

30 dagAr

Ge besked inom 30 dagar
om du inte önskar få en
ny leverans.

60 dagAr

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:-
per månad (totalt 796:-).